سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری
سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری

خواص میوه خرمالو

خواص میوه خرمالو


http://www.rasekhoon.net/userfiles/Forum/mo_aks/aks4/%D8%AE%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%84%D9%88.jpg


خرمالو که در غرب، سیب شرقی نیز نامیده می‌شود، میوه‌ای است کروی‌شکل با پوست بسیار نازک که رنگ آن از زرد متمایل به نارنجی تا نارنجی پر‌رنگ متغیر است. قطر این میوه بین 3 تا 8 سانت می‌باشد و به جز هسته که در برخی گونه‌های آن دیده می‌شود، تمام قسمت‌های آن خوراکی است. درخت خرمالو از خانواده Ebenaceae بوده و نام علمی ‌آن Diospyros Kaki است. بر حسب طعم و بافت دو نوع واریته برای این گیاه مشخص شده است. میوه یک گونه از این گیاه تا زمانی که به‌طور کامل نرسد و نرم نشود، قابل خوردن نیست؛ اما گونه دیگر قبل از رسیدن کامل نیز قابل خوردن است. گونه اول را پس از چیدن از درخت می‌توان در دمای اتاق نگهداری کرد تا کاملا رسیده شود؛ اما گونه دوم باید پس از رسیدن کامل چیده شود. منشا درخت خرمالو کشور چین است که بعد‌ها از آنجا به ژاپن و کره و در دهه 1970 به آمریکا برده شد. این درخت به سرما حساس است و در مناطق گرمسیر رشد می‌کند.

خرمالو یکی از میوه‌های غنی از فیبر، بتا‌کاروتن و ویتامین A می‌باشد. بتا‌کاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت می‌شود. بتا‌کاروتن پیش‌ساز ویتامین A بوده و در داخل بدن می‌تواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتا‌کاروتن نیز به طور مستقل جذب می‌شود. از مهم‌ترین خواص بتا‌کاروتن می‌توان به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن اشاره نمود. آنتی‌اکسیدان‌ها با جمع‌آوری رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان از سلول‌های بدن در برابر تخریب محافظت می‌کنند؛ بنابراین بتا‌کاروتن می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد. چنانچه غلظت آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن کاهش یابد، احتمال اکسیداسیون چربی‌های خون زیاد می‌شود. چنانچه LDL اکسیده شود وارد جدار عروق شده و به تشکیل پلاک و گرفتگی عروق کمک می‌کند. بتا‌کاروتن رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان را خنثی و از اکسیداسیون LDL جلوگیری می‌کند. بنابراین بتا‌کاروتن که مقدار آن در خرمالو قابل توجه است، می‌تواند از بروز پلاک‌های خونی و نهایتا بروز انواع بیماری‌های قلب و عروق جلوگیری نماید.


http://img.tebyan.net/big/1383/09/282182271493514636209152249208114102978457.jpg


از دیگر خواص بتا‌کاروتن و ویتامینA ، پیشگیری از بروز سرطان است. یکی دیگر از مضرات رادیکال‌های آزاد اکسیژن تخریب DNA است. چنانچه DNA آسیب ببیند، احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن به‌شدت افزایش می‌یابد. بتا‌کاروتن با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد می‌تواند در پیشگیری از بروز سرطان موثر باشد. ویتامین Aبرای سلامت سلول‌های مخاط ضروری است. چنانچه کمبود ویتامین A در بدن وجود داشته باشد، سلول‌های مخاطی تغییر شکل داده و به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شود. ویتامین A همراه با یک آنتی‌اکسیدان نظیر بتا‌کاروتن می‌تواند به‌طور موثری از بروز برخی انواع سرطان خصوصا سرطان ریه، پوست، کولون، پروستات و کبد جلوگیری کند. علاوه بر آن، بتا‌کاروتن موجب افزایش تعداد و کارایی سلول‌های ایمنی بدن می‌شوند. ویتامین A نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن خصوصا سلامت دستگاه گوارش موثر است.

یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی، خصوصا قند‌ها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهند. همچنین دریافت فیبر از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن می‌شود. همچنین موجب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید روده شده و مانع رشد باکتری‌های مضر در آن می‌شود. در اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشا انرژی برای سلول‌های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید.
این میوه را می‌توان خشک نمود و در فصولی از سال که در دسترس نیست استفاده کرد و از فواید آن بهره برد. میزان مواد مغذی در خرمالوی تازه و خشک‌شده در جدول زیر آورده شده است.
در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. برگ درخت خرمالو حاوی فلاونوئید‌ها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضد‌موتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامین داشته و واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد. در طب سنتی از برگ این درخت به‌صورت چای برای درمان این نوع بیماری‌ها استفاده می‌شود.
بنابر این از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن می‌توان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها استفاده نمود.


خواص فلفل ها

خواص مفید فلفل ها


درباره ی فلفلی که هر روز برای چاشنی زدن به غذاهایتان استفاده می کنید، تا چه اندازه آگاهی دارید؟ این دسته از سبزی ها از فلفل سبز دلمه ای گرفته تا فلفل تند قرمز،همگی در یک گروه غذایی جای می گیرند و تقریباً دارای یک سری از خواص مفید برای بدن هستند.

جالب است بدانید که هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح، در آمریکای جنوبی و مرکزی از این سبزی به عنوان چاشنی در غذاها استفاده می شد و با سفر کریستف کلمب به این مناطق، این سبزی به کشورهای اروپایی، سپس به سراسر دنیا معرفی شده است.

جالب ترین مطلب درباره ی این گیاه آن است که این ماده ی غذایی یکی از منابع ویتامین C و کاروتن ها محسوب می شود.


فلفل در طب سنتی


http://www.afkarnews.ir/images/docs/000150/n00150270-b.jpg


بد نیست بدانید که این دسته از سبزی ها از قدیم مورد توجه گیاه شناسان غربی بوده اند. آنها معتقد بوده اند که از این گیاهان می توان برای افزایش جریان خون، تحریک سیستم عصبی، افزایش اشتها و رهایی از سوءهاضمه استفاده کرد. حتی بسیاری از گیاه شناسان چینی توصیه کرده اند که خانم ها برای رهایی از دردهای ناشی از دوره قاعدگی بهتر است از این سبزی ها در این دوران استفاده کنند. آنها در اصطلاح می گویند این دسته از خانم ها بهتر است در این دوران از بشقاب های داغ استفاده کنند.

شما فقط فلفل را همین فلفل قرمز تند می دانید؟ از خواص فلفل های دیگر چه شنیده اید؟ ابتدا باید بگوییم که فلفل ها عبارتند از فلفل قرمز که تند است، فلفل سبز که یا به شکل فلفل دلمه ای یا به شکل معمولی است.

باید بگوییم فلفل های دلمه ای نیز به صورت سبز، نارنجی،زرد و قرمز عرضه می شوند که اصلا تند نیستند و ما اغلب آنها را با غذا یا در سالاد استفاده می کنیم. فلفلی که به فلفل قرمز نیز معروف است، برای اولین بار از سوی سرخپوستان "کاراییب" به خارج آمریکا معرفی شد. از آن زمان به بعد شهرت این گیاه فراگیر شده و به عنوان یک چاشنی مهم به ویژه در طبخ "کاجون و کرول" و در رستوران های جنوب شرق آسیا، چین، جنوب ایتالیا و مکزیک محسوب می شود.


کپساسین(capsicin) معروف


به نظر شما علت تندی فلفل از چیست؟

"کپساسین"(capsicin) ماده ای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه می شود. هر چند که فلفل گیاهی گرم است، اما کپساسین موجود در آن سبب کاهش درجه حرارت بدن شده که یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب می شود.

تحقیقات نشان داده است که کپساسین به عنوان فعال ترین عنصر موجود در فلفل ، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال های درد در بدن می شود. این ماده همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی (که سلول های شما را از آسیب های رادیکالهای آزاد محافظت می کند) و ضد باکتریایی نیز دارد.

این ماده به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک می کند و سیستم قلبی عروقی را تحریک، سیستم هاضمه را تقویت، درد موجود روی پوست یا مفاصل بدن را تسکین بخشیده و برای مثانه به عنوان داروی ضد احتقان و ضد باکتری عمل کند.

فلفل میزان کلسترول خون را پایین می آورد که این امر باعث کاهش فشار خون نیز می شود. این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگ ها جلوگیری می کند، این خواص فلفل به پیشگیری از بیماری های قلبی نظیر آرترواسکلروز(سخت شدن رگ ها) کمک فراوانی می نند.

هر چند فلفل سبب سوزش زبان می شود، اما این گیاه واقعاً مسکنی قوی است. این گیاه ابتدا سبب تحریک درد می شود، اما بعد از مدتی شدت علایم درد را در بدن کاهش می دهد.

کپساسین موجود در فلفل نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتوئید را تسکین می دهد، بلکه هنگام استفاده به شکل موضعی، میزان ورم ناشی از این بیماری ها را کاهش می دهد.

فلفل با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده و نابودی باکتری هایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.

خاصیت ضد باکتری فلفل، همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می کند.

این گیاه به عنوان داروی ضد احتقان سبب رقیق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ریه ها می شد. از آنجا که این گیاه بافت ریه را تقویت می کند، در نتیجه برای بیماران مبتلا به آمفیزم(بیماری اتساع و بزرگ شدن ریه ها) نیز مفید است.

اختراع پنکه بدون پره

اختراع پنکه بدون پره



این اختراع جدید در حقیقت نسل آینده پنکه است که بدون پره کار می کند.

مهر: یک شرکت انگلیسی پنکه بدون پره ای را اختراع کرد که راندمان آن ۱۵ برابر بیشتر از پنکه های عادی است.

شرکت “سر جیمز دیسون” پس از آنکه با موفقیت جارو برقی بدون پاکت را اختراع، طراحی و وارد بازار کرد اکنون اختراع جدیدی با عنوان ” Dyson Air Multiplier” را معرفی کرد.

این اختراع جدید در حقیقت نسل آینده پنکه است که بدون پره کار می کند.

این پنکه بدون پره بسیار ایمن بوده، به راحتی تمیز می شود و ۱۵ برابر کارآمدتر از پنکه های کنونی است. مهندسان دیسون پس از چهار سال مطالعه موفق شدند فناوری کاملا نوآورانه و جدید این پنکه را توسعه دهند.


این پنکه بدون پره یک حلقه بزرگ پلاستیکی روی یک پایه است که جریان هوا را به طور مداوم تولید کرده و به این ترتیب هوای تازه و ثابت را در محیط پیرامون خود تضمین می کند.

سر دیسون در این خصوص توضیح داد: “این پنکه به طور اساسی با اولین طرحی که در سال ۱۸۸۶ از پنکه ها ارائه شد متفاوت است. در سال ۱۸۸۶ یک مهندس آمریکایی به نام شایلر ویلر ایده پنکه های پره دار را ارائه کرد.”

براساس گزارش گاردین، این محصول جدید ۲۱۲ یورو قیمت خواهد داشت. این قیمیت تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از قیمت پنکه های معمولی است اما به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که دارد می تواند با استقبال خوبی مواجه شود.

Air Multiplier هوا را با کمک موتور کوچکی که روی پایه آن قرار گرفته است هوا را می مکد و آن را ۱۵ برابر سریعتر از پنکه های معمولی آن را بیرون می دهد.

در فضای خالی داخل حلقه نوعی مینی گردباد ایجاد می شود و در هر ثانیه ۴۰۵ لیتر هوای خنک تولید می کند.

سر جیمز دیسون ۶۵ ساله که مالک شرکت دیسون است پیش از این جاروبرقی بدون پاکت را تولید کرده بود. این جارو برقی که امروز در ۵۰ کشور دنیا به فروش می رسد این مرد انگلیسی را به یک میلیاردر تبدیل کرد.

در شرکت دیسون بیش از ۵۵۰ مهندس و دانشمند مشغول به کار هستند. از دیگر محصولات موفق این شرکت می توان به دست خشک کن دیسون اشاره کرد که سه سال قبل اختراع شد. این دست خشک کن تنها در مدت ۱۰ ثانیه دستها را خشک می کند.

این دستگاه آب را از روی دستها همانند یک برف پاک کن ماشین پاک می کند. سپس با ۸۰ درصد انرژی کمتر نسبت به دست خشک کن های با هوای گرم، هوا را روی دستها می دمد و آنها را خشک می کند.

این محصول جدید در حال حاضر در دستشوییهای عمومی، مدارس و بسیاری از ادارات انگلیس استفاده می شود.


به نقل از:سیمرغ

مسیر وحشتناک یک روستا

مسیر وحشتناک یک روستا


اگر شما از جمله افرادی هستید که گاهی دچار سرگیجه می شوید هرگز به بازدید از دهکده یوشان در چین فکرهم نکنید.
با وجود اینکه این دهکده در یک موقعیت مکانی بسیار زیبا واقع شده است، ولی تنها راه ارتباطی این دهکده به بیرون یک زیپ لاین است که در ۴۰۰ کیلومتر بالای دره حرکت می کند.
یک جفت کابل ضخیم بین دو صخره روبه قرار دارد که به همراه یک قفس آهنی که در زیر آن آویخته شده است افراد و کالا ها را به داخل و خارج دهکده حمل می کند.



دهکده یوشان تنها بیش از ۲۰۰ نفر جمعیت دارد و تا قبل از ساخت راه کابلی در سال ۱۹۹۷ ، روستاییان باید چندین روز را تا نزدیکترین روستا پیاده روی می کردند. این راه کابلی به وسیله یک موتور دیزلی حرکت می کند و ۱۰۰۰ متر طول دارد که در ۴۰۰ متر بالای دره قرار دارد.

ژانگ اینجیان بیش از ۱۵ سال است که مسئول این راه کابلی است.

 

به نقل از:سیمرغ

عکسی تاریخی امامزاده صالح تهران

عکسی تاریخی از درخت چنار کهنسال امامزاده صالح تهران در دوره قاجار