سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری
سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری

5 نوشیدنی که به سوزاندن چربی شکم کمک می کند





 

بر اساس یک مطالعه، نوشیدن آب یخ، شیر، چای سبز، سرکه سیب و نوشیدنی های سویا به سوزاندن چربی شکم کمک می کند.

 

آب یخ


نوشیدن آب یخ به بدن کمک می کند تا کالری های بیشتری را بسوزاند.با نوشیدن آب یخ بدن مجبور می شود تا برای هم تراز کردن دمای آب یخ با دمای بدن کالری بیشتری را بسوزاند.

براساس نتایج یک مطالعه که در آلمان انجام شده است، نوشیدن دو لیوان آب یخ میزان سوخت و ساز بدن را دست کم 30 درصد افزایش می دهد.

 

 

شیر


از دیگرنوشیدنی هایی که به سوزاندن چربی های اطراف شکم کمک می کند ، شیر است. شیر به نوشیدنی معروف است که موجب افزایش سوخت و ساز بدن می شود. از شیر؛ خامه، بستنی و دیگر لبنیات تهیه می شود.

 

 

اما بیشتر مردم فراموش می کنند که شیر مملو از کلسیم است و کلسیم می تواند به کاهش چربی کمک کند چرا که کلسیم سرعت شکست سلول های چربی را افزایش می دهد.

با این وجود باید توجه داشت که نباید هر روز مقدار زیادی شیر مصرف کرد زیرا این کار موجب چاقی می شود.

 

چای سبز

چای سبز سومین نوشیدنی است که به سوزاندن چربی بدن کمک می کند.

چای سبز یک تاثیر متابولیک دارد که سیستم سوخت و ساز بدن را تا 4 درصد افزایش می دهد.

این میزان برای بیشتر مردم معادل سوزاندن 70 کالری اضافی در روز و یا از دست دادن 3 تا هفت پوند در سال است.

 

 

این نوشیدنی دارای کاتچین است که سطوح ترشح یک ماده شیمیایی را در مغز که موجب افزایش سرعت سوخت و ساز می شود، افزایش می دهد.

چای سبز با مهار حرکت گلوکز در سلول چربی از ابتلا به چاقی جلوگیری می کند.

 

سرکه سیب

سرکه سیب چهارمین نوشیدنی است که به سوزاندن چربی بدن کمک می کند. سرکه سیب همچنین موجب سم زدایی از کبد می شود . سم زدایی از کبد عامل مهم و اساسی در سوزاندن چربی به شمار می رود زیرا کبد به سوزاندن چربی های ذخیره شده در بدن کمک می کند.

همچنین کبد به صورت یک کاتالیست عمل می کند که سوخت و ساز بدن را تنظیم می کند.

 

 

برخی مردم ادعا می کنند که سرکه سیب می تواند چربی غذاهایی را که مصرف می کنیم قبل از این که جذب بدن شود، دفع کند.

توصیه می شود که قبل از مصرف غذا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب با آب مصرف شود.

 

نوشیدنی سویا


نوشیدنی های مخلوط با سویا و یا پروتئین گندم پنجمین نوشیدنی است که به بدن در سوزاندن چربی کمک می کند.

سویا و پروتئین گندم از جمله بهترین منابع پروتئین هستند.

از آنجایی که این پروتئین ها به شکل مایع هستند مصرف آنها در مقایسه با منابع جامد سریعتر و ارزانتر است.

 

 

استفاده از هردو این نوشیدنی ها موجب افزایش سوخت و سازبدن می شود همچنین آنها از عضلات محافظت می کنند و موجب تقویت آنها می شود.

ایرنا نیز با اشاره به تاثیر برخی مواد در افزایش سوزاندن چربی در بدن نوشت: هرچه مقدار عضلات حفاظت شده بیشتر باشد میزان چربی که بدن می تواند بسوزاند ، بیشتر می شود.

شش غذایی که روزانه باید مصرف شود


اضافه کردن این مواد غذایی به رژیم روزانه خود یک زندگی سالم و طولانی را برای ما رقم می زند سلامتی ما را تضمین می کند.



گوجه فرنگی:


گوجه فرنگی های قرمز سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن هستند که می توانند خطر ابتلا به سرطان ریه پروستات مثانه و پوست را کاهش دهند.



گردو:

این ماده غذایی سرشار از امگا است که باعث ضد التهاب فنول ها می شود و ویتامین های موجود در گردو و در بادام و بادام زمینی نیز وجود دارد.



اسفناج:

یک منبع غنی گیاهی از امگا 3 و فولات است که ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و پوکی استخوان را کاهش می دهد.
افزایش فولات در بدن جریان خون را افزایش می دهد و باعث افزایش میل جنسی می شود.



جو:

سرشار از فیبر محلول است و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.



هویج:

سرشار از  کارو تنوئید است که باعث کاهش شرایط التهابی مثل آسم می شود می تواند جایگزین سیب زمینی کدو و انبه شود.



زغال اخته:

سرشار از آنتی اکسیدان است که با دیابت مبارزه می کند برای تقویت حافظه ضروری است و این میوه غنی از ویتامین های A  و C است که سلامتی قلب و عروق را تقویت می کند.


آداب غذا خوردن

مهمترین رهنمود اسلام درمورد غذا خوردن :


نخستین و مهمترین رهنمود اسلام اینست که :


آنچه انسان مصرف می کند باید از راه مشروع تهیه شده و حلال باشد .


دوم: آداب غذا خوردن


آنچه رعایت آنها در هنگام غذا خوردن سفارش شده است :


الف: تدبر در اینکه انواع خوراکیها چگونه در نظام هستی پدید آمده اند .

ب: آغاز خوردن غذابا نام ویاد خدا

ج :آغاز کردن غذا با نمک ( در صورتیکه فرد سالم بوده و نمک برایش ضرر نداشته باشد .

د: آغاز کردن از سبک ترین غذاها

ه : نخوردن غذای گرم و خوردن غذای نیمه گرم قبل از سرد شدن

و:خوردن با دست راست

ز : کوچک گرفتن لقمه

ح:خوب جویدن غذا

ط: طولانی کردن نشستن برسر سفره

ی:گرامی داشتن نان و نگذاشتن آن زیر ظرف غذا

ک: دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن کامل و در حالی که قدری از اشتها با قی است .

ن: خوردن از قسمت جلوی خود

ل: نگاه نکردن به لقمه دیگران

ر:رعایت حقوق دیگران در آنچه برسر سفره است .

ق: آغاز شدن غذا به وسیله کسی که صاحب سفره است و یا کسی که بزرگتر مجلس است .

و: ادامه دادن صاحب سفره به خوردن تا سیر شدن همه کسانی که بر سر سفره نشسته اند .

ز: بلند شدن از سر سفره ،قبل از برچیدن آن

آنچه هنگام غذا خوردن باید ترک کرد :

الف : زیاده روی در کیفیت و کمیت غذا

ب: نکوهش غذایی که نسبت به آن بی میل است .

ج: دمیدن در غذا

د: خوردن با دست چپ

ه : خوردن با یک انگشت یا دو انگشت

و : بلند آروغ زدن

ز: پاک کردن زیاداستخوانها

ح:آب خوردن در میان غذا

ط: آب خوردن ،پس از خوردن گوشت

ی: خوردن ،در حال سیری


سوم : حالاتی که غذا خوردن در آن حالات نهی شده است :

غذا خوردن به شیوه متکبران مثلاً در حال "تکیه زده " ،" خوابیده به شکم " ، " دراز کشیده " ،" ایستاده" همچنین غذا خوردن درحال راه رفتن و جنابت نیز بسیار نهی شده است .


چهارم : توصیه به هم غذا شدن با دیگران


مهمترین عامل ریزش مو



مهمترین عامل ریزش مو، می تواند رژیم غذایی نامتعادل باشد.هنگامی که تغذیه فولیکول مو بطور کامل باشد، موی سالم ایجاد می‌شود ولی هنگام تغذیه ناقص این بخش ، سلولهای این ناحیه دچار سوء‌ تغذیه شده و به تدریج می‌میرند و یا وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهند. کاهش نمک مصرفی ،‌ حذف یا محدود کردن مصرف اسید چرب اشباع ، کاهش مصرف آجیل ، شکلات ، غذاهای سرخ کردنی و پرادویه و مصرف فراوان آب ، سبزی و میوه تازه می‌تواند در جلوگیری از سفید شدن مو و ریزش آن ، ابتلا به شوره سر و شکنندگی مو مفید باشد.رژیم غذایی باید حاوی انواع مواد غذایی باشد.برای کاهش و درمان ریزش مو، غذای پر پروتئین و آهن کافی، لازم است.همچنین مصرف میوه ها، سبزی های تازه، سالادها و…نیاز است.

خواص میگو

در این بخش به بررسی تأثیر مواد مغذی موجود در میگو بر بدن انسان پرداخته می‌شود:



سیستم قلبی- عروقی:
میگو با داشتن مقادیر بسیار خوبی از ویتامین  B12 به کاهش سطح خونی هموسیستئین که یکی از عوامل خطر مهم بیماری‌های قلبی- عروقی است، کمک می‌کند.
علاوه بر آن، اسیدهای چرب اُمگا-3 میگو به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی و توانایی در جلوگیری از تشکیل لخته خون، می‌توانند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشند. همچنین این اسیدهای چرب با تأثیر بر جریان‌های الکتریکی قلب می‌توانند به پیشگیری از آریتمی‌های قلبی (بی‌نظمی ضربان‌های قلب) کمک کنند. از جمله اثرات دیگر اسیدهای چرب اُمگا-3 (هم با منشاء گیاهی و هم با منشاء جانوری)، تأثیر احتمالی آنها در کاهش فشارخون بالا می‌باشد. لازم به ذکر است که برای افراد دارای پرفشاری خون، هر میلیمتر جیوه کاهش در فشارخون، حائز اهمیت است، بنابراین ممکن است تأثیر مصرف هر کدام از مواد مغذی موثر در این زمینه به تنهایی کم باشد، ولی تأثیر مجموعه آنها به طور همزمان، می‌تواند موجب چند میلیمتر جیوه کاهش در فشارخون شود. برای دستیابی به این منظور، تا حد امکان سبزی‌ها، میوه‌ها و غلات کامل (به دلیل داشتن فیبر غذایی، مواد معدنی مثل پتاسیم، پروتئین گیاهی و سایر مواد مغذی) را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. همچنین منابع غذایی اسیدهای چرب اُمگا-3 را بیشتر مصرف کنید.

ترکیبات سرطانزا:
میگو یک منبع غنی سلنیوم می‌باشد. نتایج تحقیقات بر روی حیوانات نشان داده است که ارتباط معکوسی بین دریافت سلنیوم و بروز سرطان وجود دارد. به عبارت دیگر با افزایش دریافت منابع غذایی حاوی سلنیوم، احتمال بروز سرطان در حیوانات کمتر می‌شود، زیرا سلنیوم برای کارکرد صحیح بعضی ترکیبات بدن که به منظور غیرفعال کردن مواد مضر و سرطانزا به کار می‌روند ضروری است، بنابراین در صورت کمبود آن، مولکول‌های سرطانزا غیرفعال نشده و موجب آسیب رساندن به سلول‌های بدن می‌شوند.

عملکرد مغز:
اسیدهای چرب ضروری موجود در غذاهای دریایی (نظیر ماهی و میگو) احتمالاً می‌توانند در کاهش زوال عقل مرتبط با افزایش سن موثر باشند. همچنین دیده شده افرادی که در رژیم غذایی خود از منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-6 (مانند گوشت‌های قرمز و روغن‌های گیاهی ذرت، بادام زمینی، گلرنگ و آفتابگردان) نسبت به منابع غذایی اسیدهای چرب امگا-3 (مانند ماهی، میگو، روغن‌های گیاهی مثل کلزا یا بزرک و مغزهایی مثل گردو) بیشتر استفاده می‌کنند، نه تنها به سمت آسیب‌های التهابی می‌روند، بلکه زمینه ایجاد افسردگی هم در آنها بیشتر می‌شود.
بنابراین به نظر می‌رسد رژیم‌های غذایی غنی از اسیدهای چرب اُمگا-3، احتمالاً می‌توانند حالات روحی را بهتر کرده، افسردگی را کاهش دهند. به همین جهت پیشنهاد می‌شود افراد افسرده منابع غذایی آن (به ویژه منابع دریایی) را حداقل 3 بار در هفته مصرف کنند.

یادآوری:
باید دانست اسیدهای چرب امگا-3 ضمن داشتن خواص مفید برای بدن، از نظر ساختمانی بسیار حساس هستند و می‌توانند به راحتی اکسید و به مواد مضر تبدیل شوند، بنابراین بهتر است همراه با منابع غذایی دارای مواد آنتی اکسیدان (ضد اکسید شدن) مانند منابع غذایی ویتامین C (از قبیل مرکبات، سبزی‌های برگی تازه) و منابع غذایی ویتامین E (مانند انواع جوانه‌ها) مصرف شوند. علاوه بر آن از مصرف خودسرانه مکمل اسیدهای چرب اُمگا-3 بدون تجویز پزشک یا متخصص تغذیه، اکیداً خودداری کنید.

 
خرید و نگهداری میگو:
الف- خرید:
-
به دلیل قابلیت فسادپذیری بالای میگو، حتماً آن را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.
-
اگر میگوی تازه را برای خرید انتخاب می‌کنید، سر آن را در اسرع وقت جدا نمایید (چون اولین قسمتی است که در میگو فاسد می‌شود).
-
میگوهای تازه باید بدن سفتی داشته باشند که به پوسته آنها متصل باشد.
-
پوسته میگو‌ها باید بدون هرگونه لکه و خال سیاه باشد (زیرا این لکه‌ها نشانه فساد گوشت میگو است).
-
پوسته میگوها نباید زردرنگ بوده یا حالت شن مانند داشته باشد (این حالت نشانگر اضافه کردن ماده شیمیایی برای سفید کردن پوسته میگو به آن است).
-
اگر میگوی منجمد می‌خرید، حتماً به علامت پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء آن توجه کنید.
-
میگوی مرغوب باید بوی آب نمک ملایم (بوی آب دریا) بدهد. حتماً قبل از خرید، میگوها را بو کنید و در صورت داشتن بوی نامطبوع از خرید آنها خودداری کنید.

ب- نگهداری:
از آنجایی که غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو نسبت به دما بسیار حساس هستند، نکته مهم در مورد نگهداری، سرد نگهداشتن آنها است، بنابراین:
-
بعد از خرید میگو یا سایر غذاهای دریایی، در اسرع وقت آنها را به یخچال برسانید.
-
اگر قرار است میگو از زمان خرید تا رسیدن به یخچال مدت نسبتاً طولانی در خودرو بماند، یک کلمن حاوی یخ در خودرو بگذارید تا از سرد ماندن و عدم فساد آن مطمئن شوید.
-
معمولاً دمای بیشتر یخچال‌های خانگی کمی بالاتر از دمای ایده‌آل برای نگهداری غذاهای دریایی است. یک راه آسان و مطمئن برای رسیدن به دمای مناسب، بسته‌بندی خوب و قراردادن آنها در یک ظرف حاوی یخ و گذاشتن آن در سردترین جای یخچال است. در ضمن برای حفظ سرمای ظرف، روزانه 1 تا 2 بار یخ آن را عوض کنید. با این روش میگو به مدت 1 تا 2 روز در یخچال قابل نگهداری است، اما در اولین فرصت باید مصرف شود.
-
برای نگهداری طولانی مدت میگو، آن را به خوبی بسته‌بندی نمایید و حداکثر تا یکماه در سردترین جای فریزر نگهداری کنید.
-
برای یخ‌زدایی میگو و خارج کردن آن از حالت انجماد، آن را در یک کاسه آب سرد یا درون یخچال قرار دهید. هرگز آن را در دمای اتاق یا با مایکروویو یخ‌زدایی نکنید، چون این کار باعث از دست رفتن رطوبت و مواد مغذی میگو می‌شود.

حقایقی درباره چربی میگو:
اغلب افراد درباره نوع و مقدار چربی میگو دچار سردرگمی می‌شوند. باید دانست مقدار چربی موجود در میگو کم است، اما دارای مقدار قابل توجهی کلسترول می‌باشد. به همین دلیل بعضی افراد به ویژه آنهایی که کلسترول خون بالایی دارند، ممکن است از خوردن میگو پرهیز کنند.

نکات قابل توجه برای مصرف میگو:

الف- حساسیت یا آلرژی غذایی:
از آنجایی که ماهی و میگو جزء مواد غذایی حساسیت‌زا (آلرژن) هستند، مصرف آنها در افرادی که سابقه و استعداد ابتلا به آلرژی یا حساسیت غذایی دارند، باید طبق نظر پزشک و متخصص تغذیه و با احتیاط باشد. همچنین پیشنهاد می‌شود این افراد برای آگاهی بیشتر از علایم و نشانه‌های آلرژی غذایی، با متخصص مربوطه مشورت نمایند.

ب- پورین‌ها و بیماری‌های مرتبط با اسید اوریک:

میگو دارای موادی به نام پورین است که می‌توانند در بدن به اسید اوریک تبدیل شوند. تجمع بیش از حد پورین‌ها و اسیداوریک نیز در بدن موجب تشدید عوارض بیماری‌هایی مانند نقرس و سنگ کلیه می‌شود. به همین دلیل بهتر است بیماران کلیوی یا مبتلایان به نقرس، مصرف میگو را محدود کنند یا از مصرف آن خودداری نمایند.